Aradığınız Psikolog Bulundu!

 

Çocuk Psikolojisi

 

            Çocukların genelinde görülebilen bazı psikolojik bozukluklar mevcuttur. Bunlardan bazısı çevreden, etkileşim olunan insanlardan ve ortamlardan kaynaklanırken bazıları da çocuğun aile içindeki kötü olaylardan etkilenmesi sonucu oluşabilmektedir. Çocukların psikolojisinin olumlu olması çocukların ilerideki hayatları için çok önemlidir. Vücut ve psikoloji yönünden sağlıklı bireylerin yetişmesi için öncelikle bireyler çocukken düzgün bir psikoloji ile yetişmeleri için çaba gösterilmelidir. Çocuklar mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir aile ortamı içinde büyütülmelidir.

 

            Çocukların karakter gelişimi de yakından takip edilerek çocuklara yetişkin birey olma yolunda destek gösterilmelidir. Ailesinden yeteri kadar ilgi görmeyen ve sağlıklı, huzurlu bir ailede büyümeyen çocukların psikolojik bozukluklara olan eğilimleri artmaktadır. Çocukların ruh sağlığını etkileyecek derin olaylar yaşaması durumunda alanında uzman bir psikolog ile görüşülerek sorunlar çözüme bağlanmalıdır. Durum devam ederse bir çocuk psikoloji merkezi ile birlikte ortak hareket ederek sorunlar çözülebilir. Psikoloji noktasında çocuk psikolog alanında hizmet veren Çocuk psikolog fiyatları değişken olabilmektedir. Genellikle 150 TL'den başlayan fiyatlar ile hizmet verilir.

 

 Çocuğun Psikolojisi Önemsenmelidir!

 

            Çocuklar temiz bir hafızaya sahip oldukları için yaşadıkları olaylar çocuklar üzerinde derin bir etki yaratabilmektedir. Kötü olaylar yaşamaları durumunda bu olaylar çocuklar üzerinde ömür boyu sürecek bir etki bırakabilmektedir. Bu nedenle çocukların psikolojik ve ruhsal gelişimleri yakından izlenmelidir. Çocukların psikolojik bozuklukları durumunda çocuk psikoloğuna başvurulmalıdır. Çocukların olaylardan olumsuz etkilenmemeleri sağlanmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aile Danışmanlık Hizmetleri Merkeziniz

Başarılı Öğrenci İçin Etkili Koçluk